8 Váhalových špekáčků
400 g oloupané žluté cibule
500 g kečupu
500 ml tmavého piva
50 g mírně pikantních feferonů
sůl
pepř
Váhalovy špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku, rozkrojte na polovinu a dále na klínky. Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špekáčky, cibuli a celé feferony připravené v pekáči vhodné velikosti. Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem. Nyní vložte do trouby na 160 °C a nechte péct minimálně 1 hodinu. Vyzkoušejte, jestli cibule zcela změkla a zda je vzniklá omáčka dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopte víko a nechte ještě přibližně půl hodiny péct při 120 °C. Pravděpodobně nebude třeba, ale případně podle chuti přisolte a ihned podávejte s čerstvým chlebem.