Špekáčky extra - vázané
Kód: 000036
Špekáčky extra - vázané
Kód: 000036
Voňavý věnec Váhalových špekáčků jako z pohádek. Špekáčky extra - vázané mají krásnou barvu, jsou harmonicky kořeněné, s žádoucími malými kousky špeku v přírodním střívku. Pro svou kvalitu získaly značku Český výrobek. Dále jim bylo v roce 2014 uděleno prestižní ocenění ZLATÁ SALIMA 2014. Špekáčkujte s těmi nejlepšími špekáčky.
masný výrobek tepelně opracovaný uzený
Složení
80 % masa (vepřové maso 60 %, hovězí maso 20 %), syrové sádlo, pitná voda, vepřové kůže, jedlá sůl, stabilizátory: E 250, E451, cukr, dextróza, antioxidant E 300, extrakty koření, česnek.Výživové parametry
Energetická hodnota | 1202 kJ/291 kcal |
tuky | 26.5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 10.4 g |
sacharidy | 0.5 g |
z toho cukry | <0.5 g |
bílkoviny | 12.5 g |
sůl | 2 g. |
Recept pro Špekáčky extra - vázané
Složení
8 Váhalových špekáčků
400 g oloupané žluté cibule
500 g kečupu
500 ml tmavého piva
50 g mírně pikantních feferonů
sůl
pepř
Návod na přípravu
Váhalovy špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku, rozkrojte na polovinu a dále na klínky. Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špekáčky, cibuli a celé feferony připravené v pekáči vhodné velikosti. Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem. Nyní vložte do trouby na 160 °C a nechte péct minimálně 1 hodinu. Vyzkoušejte, jestli cibule zcela změkla a zda je vzniklá omáčka dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopte víko a nechte ještě přibližně půl hodiny péct při 120 °C. Pravděpodobně nebude třeba, ale případně podle chuti přisolte a ihned podávejte s čerstvým chlebem.