Selský bůček s cibulkou 280g
Kód: 000082
Selský bůček s cibulkou 280g
Kód: 000082
Selský bůček s cibulkou má každý rád jinak. Někdo si jej dopřeje na výletě s chlebem, jiný si masíčko ohřeje doma a přidá do špaget nebo si jej vychutná s bramborami. Na každý pád jde o pochoutku, kterou nemusíte skladovat v lednici a přece má dlouhou trvanlivost.
masný výrobek - konzerva
Složení
Vepřový bok (77 %), voda, jedlá sůl, koření - pečená cibule 0.5 %, aroma, glukózový sirup, kvasničný extrakt, extrakt koření, kmín drcený, pepř černý. Pevný podíl 77 % před tepelným opracováním.Výživové parametry
Energetická hodnota | 1547 kJ/374.5 kcal |
tuky | 36 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 14.6 g |
sacharidy | 0.8 g |
z toho cukry | <0.5 g |
bílkoviny | 11.9 g |
sůl | 1.6 g. |
Recept pro Selský bůček s cibulkou 280g
Složení
Selský bůček s cibulkou ve skle
2 hrsti (1,5 dcl) rýže
bylinky (můžeme vynechat)
Návod na přípravu
Tento recept je ideální na chatu, chalupu či do přírody. Nepotřebujeme více než skleničku rýži a skleničku se Selským bůčkem. Po otevření skleničky opatrně posbíráme tuk nahoře. Tuk rozpustíme ve vhodné nádobě – kotlík, větší pánev. Propláchnutou a osušenou rýži na něm malinko orestujeme a následně podlijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad rýží. Pomalu vaříme, začne-li se rýže připékat, přidáme vodu. Až je rýže měkká, přidáme okapané maso ze skleničky a promícháme. Můžeme dochutit zbylým nálevem ze skleničky a dozdobit lučními nebo zahradními bylinkami (tymián, mateřídouška …). My jsme použili saturejku horskou.