Váhalova slanina
Kód: 000093
Váhalova slanina
Kód: 000093
Někdo ji rád na snídani, jiný zase na večeři. Dozlatova zauzená Váhalova slanina ale chutná snad každému. Proto je také nejprodávanějším výrobkem firmy Váhala a proto získala prestižní ocenění ZLATÁ SALIMA 2006.
masný výrobek tepelně opracovaný uzený
Složení
Vepřové maso (85 %), pitná voda, jedlá sůl, stabilizátor E 250, E 451, dextróza, cukr, maltodextrin, antioxidant E 316, aroma.Výživové parametry
Energetická hodnota | 1176 kJ/284 kcal |
tuky | 26 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 11 g |
sacharidy | <0.5 g |
z toho cukry | <0.5 g |
bílkoviny | 13.2 g |
sůl | 1.6 g. |
Recept pro Váhalova slanina
Složení
Hustopečský špekáčkový kabanos
cibulky šalotky
červenou, zelenou a oranžovou papriku
Váhalovu slaninu
olej
petrželku
česnek
sůl
Návod na přípravu
Oloupané šalotky ponoříme do vroucí vody (podle velikosti, cca 3 minuty), ihned zchladíme a osušíme. Do kabanosu nejprve vytvoříme podélně podélné zářezy a pak nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Z Váhalovy slaniny odřízneme plátky půl až centimetr silné, nakrájíme je na čtverce. Na stejně velké čtverce i všechny papriky. Takto připravené suroviny potřeme směsí oleje a utřeného česneku se solí. Na mokrou špejli napichujeme podle vlastní fantazie střídavě jednotlivé suroviny. Vytvořené špízy velice pomalu grilujeme. Podáváme s chlebem a salátem.