Šunka Libušín 80g
Kód: 000321
Šunka Libušín 80g
Kód: 000321
Název Šunky Libušín je odvozen od ikonické stavby na Pustevnách, jejíž opravu Váhala se svými zákazníky finančně podpořil. Šunka Libušín má nejméně 70% obsah masa a hodí se k denní svačině i do obložených mís a talířů.
masný výrobek tepelně opracovaný
Složení
Vepřové maso (70 %), pitná voda, vepřové kůže, bramborový škrob, jedlá sůl, stabilizátor E 250, E 450, E 451, zahušťovadlo E 407, E 412, kvasniční extrakt, glukózový sirup, antioxidant E 301, aroma, extrakty koření. Minimální obsah čisté svalové bílkoviny 10 %.Výživové parametry
Energetická hodnota | 394 kJ/94 kcal |
tuky | 2.9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g |
sacharidy | 2 g |
z toho cukry | <0.5 g |
bílkoviny | 14.8 g |
sůl | 2.3 g. |
Recept pro Šunka Libušín 80g
Složení
2 lilky
10 plátků šunky Libušín
mozzarellu
baby špenát
slunečnicový olej
5 menších rajčat
párátka na sepnutí
Na omáčku
400 g rajčatového pyré
3 stroužky česneku
olivový olej
oregano
sůl
pepř
Návod na přípravu
Omyté a osušené lilky podélně nakrájíme na plátky asi půl cm silné. Rozložíme je na papírové utěrky, důkladně posolíme a necháme asi 30 min. „vypotit“. Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji orestujeme polovinu nahrubo nasekaného česneku, pak jej zalijeme rajčatovým pyré a necháme 15 min. probublávat, pak osolíme, opepříme, přidáme oregano a zbytek rozetřeného česneku. Vypocené lilky důkladně vysušíme papírovou utěrkou, osušené plátky potřeme olejem a upečeme v troubě na mřížce při cca 180oC asi 20 minut. Do upečeného plátku lilku postupně klademe špenát, mozarellu, šunku a na tenko nakrájené rajčata. Lilky zavineme a sepneme párátky. Do zapékací misky nalijeme rajčatovou omáčku a naskládáme plněné lilky. Zapékáme 20 minut při 180oC. Podáváme se salátem.